Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel
  • Testarea inteligentei si dezvoltarii psihice
  • Evaluare emotionala si afectiva

     Evaluarea psihologica este o activitate complexa de investigare si poate avea diferite scopuri in fuctie de care se stabilesc metodele de evaluare cum ar fi interviul, observatia, jocul sau aplicarea de teste proiective sau standardizate.
     Acest tip de psihoterapie se adreseaza tuturor persoanelor care traverseaza o criza existentiala, persoanelor care s-au confruntat cu diferite evenimente traumatice de-a lungul vietii, celor care simt ca nu mai pot face fata provocarilor cotidiene dar si acelor persoane care isi doresc o mai buna cunoastere de sine, care isi doresc cresterea stimei de sine si a increderii in propriile forte, care isi doresc sa isi depaseasca propriile limite si sa isi gestioneze intr-un mod sanatos propria viata. 

     Aceasta forma de consiliere psihologica se adreseaza copiilor de toate varstele care prezinta comportamente dezadaptative (fobii, anxietate, timiditate, agresiviitate, tulburari somatice, performante scolare proaste, neincredere in propriile forte, opozitionism, gelozie fraterna…) dar si celor care parcurg etape ale vietii dificil de gestionat (divortul parintilor, mutarea locuintei, schimbarea scolii, spitalizare, plecarea unuia dintre parinti, intrarea la scoala).

     Psihoterapia de cuplu se adreseaza tuturor celor care doresc sa isi imbunatateasca relatia cu partenerul de viata, celor care vor sa aduca o schimbare in viata de cuplu si celor care doresc sa descopere noi modalitati de interactiune si comunicare pentru a ajunge la un echilibru in viata de familie. 

     Aceste ateliere se adreseaza tuturor copiilor si adolescentilor care doresc sa imbine distractia cu invatarea si dezvoltarea propriilor resurse si abilitati. Aceste ateliere au ca scop atat devoltarea resurselor cat si gestionarea slabiciunilor si optimizarea comportamentala.

     Grupurile de suport se adreseaza persoanelor care se afla in suferinta (dependenta, boala, doliu, abuzuri, pierderi) si vor facilita depasirea acestor momente intr-un mod eficient si sanatos.

     

Life coaching-ul este un concept nou al procesului de dezvoltare personala. In sedintele de Life Coaching vei invata sa devii antrenorul propriei vieti. Life coaching-ul  te ajuta sa te pregatesti emotional pentru a-ti trai viata cat mai autentic si sa iti programezi mintea in a atrage fericirea si succesul in viata ta. 

     Vorbirea este asezata cumva la mijlocul drumului dintre emotie, gandire si actiune.

     Tulburarile de limbaj si vorbire pot fi atat o cauza cat si un efect, ele putand ascunde diferite tulburari emotionale sau putand determina dificultati de adaptare, relationare si conflicte emotionale.

 

     Cu totii ne dorim sa fim niste parinti cat mai buni insa nu intotdeuna stim cum sa facem acest lucru.

     Acest tip de consiliere se adreseaza parintilor care nu mai pot face fata solicitarilor copiilor lor, celor care simt ca nu mai au solutii si celor care nu mai gasesc o modalitate eficienta de educatie pentru copiii lor. Se adreseaza parintilor care considera ca gresesc si celor care vor sa invete sa fie mai buni.

Desi in multe alte tari a merge la psiholog a devenit o normalitate, o necesitate, asemeni sportului, asemeni analizelor medicale sau chiar un proces ce tine de “igiena” psihica, emotionala, sufleteasca, la noi inca se mai perpetueaza ideea conform careia la psiholog merg doar acele persoane cu tulburari psihice grave, cu diferite deficiente severe sau oamenii nebuni, ceea ce este un mit, o idee nefondata si falsa, daunatoare oamenilor. 

 

Citeste mai mult

In general psihoterapia sau consilierea copilului reprezinta o terapie de familie deoarece, deseori, copilul dezvolta un simptom care traduce dificultatile unuia dintre parinti sau a familiei ca sistem de relatii, acest simptom fiind o metafora a relatiilor familiale. Astfel copiii preiau problemele celor din jur si le exprima prin diferite comportamente dezadaptative, temeri, frici sau chiar diferite boli. Chiar daca copilul merge la un psiholog, progresele si efectele terapeutice inregistrate nu vor rezista atat timp cat copilul revine in acelasi mediu famililal disfunctional.

In aceste cazuri este foarte important ca parintii sau ingrijitorii copilului sa aibe deschiderea si capacitatea sa observe si sa constientizeze nevoile si dificultatile copilului astfel incat sa apeleze la un specialist, dar si sa aiba puterea sa realizeze impactul pe care, propriile dificultati, il au asupra copiilor si sa se implice activ in procesul terapeutic.

Citeste  mai mult

Dragostea este atat de greu de definit pentru ca este un sentiment extrem de complex dar si pentru ca fiecare relatie de dragoste este diferita, este unica. Exista o serie de idei formate de societate, de mass-media sau chiar de noi insine considerate general valabile pentru orice relatie de cuplu, pentru orice poveste de dragoste. De multe ori aceste false credinte sau mituri ne impiedica sa iubim si sa avem o relatie de cuplu autentica.

  1. Exista iubire la prima vedere

Exista o mare diferenta intre experienta indragostirii si iubirea sau dragostea adevarata. Prima se bazeaza in special pe o atractie fizica si pe propriile perceptii sau fantasme asupra partenerului, fara ca acestea sa fie neaparat in concordanta cu realitatea.  La inceputul unei relatii partenerii isi vor ascunde sau modifica anumite laturi  ale personalitatii pentru a raspunde nevoilor celuilalt, iar iubirea presupune cunoasterea partenerului, acceptarea lui si explorarea tuturor elementelor ce compun o relatie de cuplu.

Citeste mai mult

Sarcina este o experienta deosebita, unica, in viata oricarei femei. Experienta maternitatii incepe insa, cu mult timp inainte de aparitia sarcinii si isi are originea chiar in propria copilarie, dezvoltandu-se apoi prin dorinta de a deveni mama si continuand prin crearea copilului imaginar si imbogatirea acestuia cu diferite caracteristici.

Maternitatea reprezinta o implinire totala a feminitatii si astfel exista multe situatii in care femeile isi doresc sa ramana insarcinate insa atunci cand acest lucru devine realitate nu pot intra in contact cu copilul, nu pot stabili o relatie autentica cu fatul in timpul sarcinii, lucruri ce pot fi constientizate sau nu de mamica respectiva.

Citeste mail mult

Gelozia este o traire emotionala ce apare intre varsta de 1 an si jumatate si 4 ani si este poate cea mai dureroasa dintre emotiile umane. Legatura fraterna este cea care, in mod obisnuit, permite copiilor sa isi creasca autonomia, sa isi optimizeze creativitatea si imaginatia si constituie un model al interactiunilor sociale viitoare, insa atunci cand se instaleaza sentimentul de gelozie fraterna, asa-numitul “Complex al lui Cain”, aceste efecte benefice dispar, destabilizand atat relatia fraterna cat si dezvoltarea copilului.

Venirea pe lume a unui fratior este de multe ori resimtita de catre copilul mai mare ca o pierdere, ca o “detronare” din pozitia privilegiata de copil unic, ca un abandon din partea parintilor, ce se poate menifesta direct prin revolta sau agresivitate fata de fratele mai mic, sau indirect, prin diferite comportamente dezadaptative, tristete, opozitionism sau furie.

Citeste mai mult

Atunci cand devenim mame simtim o fericire imensa dar si o teama extrem de puternica de a nu gresi de a nu face rau, ne este teama ca nu vom reusi sa fim niste mamici destul de bune pentru copiii nostri.

Exista foarte multe informatii in ceea ce priveste dezvoltarea fizica a nou-nascutilor si a copiilor mici si multi parinti se concentreaza foarte mult asupra acestui aspect, incercand sa respecte regulile si recomandarile cat mai strict, astfel incat ajung sa neglijeze dezvoltarea psihica si emotionala a copilului. Acestea din urma incep inca din perioada intrauterina, printr-o relatie de atasament cu mama si stimularea din partea acesteia, astfel  incat inca din primele clipe de viata se recomanda un contact fizic apropiat cu aceasta de tipul piele pe piele, ce ajuta la securizarea nou-nascutului, intarirea atasamentului dar si la reorganizarea si reasezarea relatiei mama-copil. 

Citeste mai mult

Toti parintii isi doresc sa ofere copiilor lor o educatie cat mai buna, insa nu toti stim cum sa facem acest lucru sau ce efecte poate avea in plan social si emotional, pentru copilul nostru un anumit stil de parenting.

Stilul parental sau stilul de parenting se refera la ansamblul comportamentelor si emotiilor pe care parintii le au fata de copiii lor si la modul in care parintele abordeaza relatia cu copilul sau. Stilurile parentale sunt definite in functie de doua elemente principale si anume gradul de caldura emotionala adica capacitatea parintelui de a fi apropiat afectiv de copil, de a fi atent la nevoile si emotiile sale si gradul de control exercitat asupra copilului prin stabilirea si respectarea regulilor, setarea limitelor. Aceste doua elemente determina 4 stiluri parentale principale.

 

Citeste mai mult

Monthly Newsletter

Keep up to date on the latest from our network:

Connect with us

BT Twitter Feeds