Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Un psiholog bun…

Deseori auzim persoane care cauta un psiholog bun, un psiholog cu experienta, un psiholog care sa lucreze intr-o institutie x sau y, un psiholog care sa fie barbat sau un psihoterapeut femeie. Dar sunt oare toate aceste lucruri atat de importante? Cu siguranta este important ca psihologul pe care il alegem sa fie un psiholog atestat sau acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, sa aibe studii de specialitate si ceva experienta insa aceste lucruri nu il fac in mod necesar un psiholog bun. Nu exista psihologi care sa reuseasca in toate interventiile si alti care sa dea gres intotdeauna.

 Dar cum este un psiholog bun sau cum ar trebui sa fie un psiholog pentru a fi considerat bun? Din experienta pe care am acumulat-o pana in prezent, pot spune ca dupa parerea mea, un psiholog este bun cand are un client bun. Puterea noastra de a fi psihologi buni sta astfel in mainile clientilor nostri, in capacitatea lor de a fi deschisi, de a-si echilibra asteptarile, de a-si asuma responsabilitatea asupra actiunilor si vietii lor si de a fi rabdatori cu ei insisi. Daca intre client si psihoterapeut se va crea o relatie buna cu siguranta si interventia de consiliere sau psihoterapie va avea succes. Si astfel poate ar fi mai potrivit sa cautam un psiholog cu care sa putem stabili o relatie sanatoasa de incredere si deschidere, o relatie buna pentru noi.  Reusita unei interventii depinde astfel de toate partile implicate in acest proces. Un psiholog bun este cel care isi doreste sa ajute, care lucreaza cu entuziasm, care are calitati personale precum empatia si calmul iar pentru copii un psiholog bun este acela care reuseste sa ii inteleaga si sa fie si el copil, deschizandu-si inima.

Nu exista un psiholog care sa fie bun in toate cazurile si cu toti clientii sai, nu exista un psiholog care sa aibe numai reusite, dar exista acei psihologi care isi doresc sa reuseasca, sa inteleaga si sa ajute.

Fiecare dintre noi ar trebui sa gaseasca acel psiholog bun pentru el, pentru copilul sau familia lui, sa isi gaseasca curajul sa ceara ajutor, aratandu-si siesi ca poate fi puternic deoarece multe caractere frumoase si multe suflete puternice au diferite cicatrici emotioanale.

Psiholog Ioana Druiu

Cabinet psihologic PsyEvolution

www.psyevolution.ro

Read 956 times

Monthly Newsletter

Keep up to date on the latest from our network:

Connect with us

BT Twitter Feeds